Wat is zwangerschapszwemmen? Print

Om misverstanden te voorkomen, wijzen wij er uitdrukkelijk op dat zwangerschapszwemmen iets heel anders is dan zwangerschapsgymnastiek. 

 

Zwangerschapszwemmen bestrijkt een breder gebied en is hoofdzakelijk gericht op het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie. Het heeft als plezierige bijkomstigheid een ontspannende en sociale functie. Doordat de aktiviteiten zich afspelen in het water, biedt dat heel wat specifieke mogelijkheden en zijn andere effecten te bereiken dan bij de zwangerschapsgymnastiek. Zwangerschapszwemmen is een nuttige en plezierige aanvulling op de zwangerschapsgymnastiek.

 

Veilig en verantwoord

Uit het feit dat steeds meer verloskundigen het zwangerschapszwemmen aanbevelen, mag worden afgeleid dat er sprake is van een zinvolle en verantwoorde aktiviteit. Zwemmen is zelfs de meest geschikte vorm van sport tijdens de zwangerschap. Zwemmen heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie en heeft een verdiepte ademhaling tot gevolg, waardoor er meer zuurstof opgenomen wordt, wat belangrijk is voor moeder en kind.

 

Wanneer beginnen en stoppen?

In principe kan het zwangerschapszwemmen gedurende de hele zwangerschap worden beoefend. Verloskundigen zijn van mening dat zwemmen tot op de dag van de bevalling kan worden gedaan! Alvorens u met zwangerschapszwemmen begint is het wellicht toch verstandig om even overleg te plegen met uw arts of verloskundige.

 

Wanneer?

Maandag            20.00 - 20.30 uur  (met ingang van maandag 18 augustus 2014)

 

Tarief:

Los kaartje               7.00
5-Badenkaart         27.50*

 

* Magneetkaart
Bij gebruik van een 5 badenkaart dient een magneetkaart te worden aangeschaft

van 5.00.