Eerste aflevering documentaire-serie volgt Zorgboerderij De Liesvelden in Beek en Donk
← Terug

Eerste aflevering documentaire-serie volgt Zorgboerderij De Liesvelden in Beek en Donk

“Wij doen er alles aan om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen”, zegt ondernemer Nicolle Kanters van Zorgboerderij De Liesvelden in Beek en Donk in de eerste aflevering van de documentaire-serie ‘Groene Zorg, zoveel meer dan een leuke dag’.

In de aflevering maken we kennis met een paar van de mensen die naar De Liesvelden komen voor de dagbesteding. Een van hen is na 34 jaar net weer op de fiets gestapt. Een ander houdt vooral van de koeien op de boerderij en zou er wel een mee naar huis willen nemen.  “Iedere dagbesteding, iedere zorgboerderij is uniek”, vertelt Nicolle. “Bij ons staan dieren én bewegen centraal. Wij doen elke dag heel veel aan beweging. We wandelen, fietsen en gaan de beweegtuin in. Wie veel beweegt, en dat is bewezen, vertraagt het proces van dementie.”

Fragment uit Aflevering 1

“Wij doen er alles aan om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen”

Over de serie

In de serie van vijf documentaires volgt regisseur Bob Entrop het wel en wee op vijf van die unieke zorgondernemingen met heel verschillende cliënten, zoals mensen met dementie, met een vorm van autisme, met niet aangeboren hersenletsel, met een verstandelijke handicap of kinderen met uiteenlopende zorgvragen. De serie is gemaakt in samenwerking met SZZ. Omroep ONS zendt de serie vanaf zondag 7 april 2024 12.00 uit. Na de eerste aflevering over De Liesvelden in Beek en Donk volgen De Klimop in Etten-Leur, De Maashof in Maasbommel, Van Loon’s Hoekske in Kaatsheuvel en De Hardel Hoeve in Baarle Nassau. Omroep ONS is kosteloos te bekijken via alle tv-zenders. Na uitzending zijn de afleveringen terug te zien via deze link.