Lieneke van Veelen

Raad van Toezicht

Mijn naam is Lieneke van Veelen. Ik ben medisch specialist (radiotherapeut-oncoloog) en leefstijlarts. Daarnaast heb ik veel ervaring in het doen van wetenschappelijk onderzoek en ervaring als toezichthouder. Ik woon en werk al 15 jaar met veel plezier in Zeeland.

Mensen en organisaties helpen het beste uit zichzelf te halen, dat is altijd mijn drijfveer geweest, zowel als arts, maar ook als toezichthouder.
Ieder mens heeft unieke talenten en eigen ondersteuningsvragen; mag er zijn zoals zij of hij is. Ik ben er ook van overtuigd dat de mens als geheel onlosmakelijk verbonden is met de wereld om zich heen.

De zorgboerderijen realiseren een groene omgeving waarin mensen werkelijk tot hun recht kunnen komen. SZZ ondersteunt deze zorgboeren zodat zij hoogwaardige zorg kunnen bieden in een kleinschalige omgeving waar cliënten altijd centraal staan. De missie en visie van SZZ en mijn eigen drijfveren sluiten daarom goed op elkaar aan.

Als toezichthouder van SZZ vind ik het erg belangrijk dat doelmatigheid en bedrijfsmatige continuïteit altijd in balans blijft met de menselijke maat. Ik hoop met mijn kennis van de zorgsector hieraan een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren.