Zorgboerderij Buitenleven Ooij

Welkom bij Zorgboerderij Buitenleven, gelegen in het buitengebied van het mooie Ooij. Namens de vrijwilligers en ikzelf (Esther ter Hark) heten we u van harte welkom. Zorgboerderij Buitenleven biedt dagbesteding aan inwoners, met geheugenproblemen of een vorm van dementie, vanuit de gemeente Berg en Dal.

Vijf jaar geleden heb ik de zorgboerderij van Annemiek en Jos Poelen in Groesbeek overgenomen. Na vijf mooie jaren op het terrein van melkveehouderij Poelen is de stap genomen om de samenwerking aan te gaan met de familie Arnts van zelfpluktuin Ooijs Moois. Op het terrein van Ooijs Mooisstaat op Leuthsestraat nummer 1 een ruim opgezet huis. Het biedt deelnemers een grote woonkamer, een rustkamer, twee sanitaire voorzieningen, grote keuken en een mooie grote tuin met onder andere een terras en een jeu de boulesbaan.

Daarnaast deelt Buitenleven het terrein met de zelfpluktuin van Ooijs Moois, dagbesteding van Pluryn Kemnade, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en vanaf het voorjaar 2023 met groente pluktuin Gelukkige Groentes. Van deze laatste locatie gaat de zorgboerderij ook gebruik maken, verser en dichterbij valt het niet te halen!
Samen met de vrijwilligers, deelnemers en de familie Arnts zie ik, Esther, de toekomst met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet.

De zorgboerderij werkt volgens het keurmerk ISO.

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Dementie / PG / Somatiek

Leeftijd


  • Ouderen (> 65 jaar)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Dagbesteding

Activiteiten

Genieten van het uitzicht, de pluktuin (met een grote kas) en groentetuin, de alpaca’s en van elkaar.
Samen eten voorbereiden voor de verse groentesoep tussen de middag, met bloemen en planten werken in de mooie tuin, de hond uitlaten, in de kas vertoeven, bij de alpaca’s kijken, wandelen, een spelletje spelen, lezen, knutselen en zingen. Samen genieten van het buitenleven, praten, eten en er zijn mét en voor elkaar.