Zorgboerderij de Vrijbuiter

“Succes beleef je in mooie momenten”

Elk mens is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Hierbij spelen karakter en temperament, waarvoor eenieder de ruimte zou moeten krijgen om te ontwikkelen, een rol.

De pedagogisch medewerkers hebben hierbij een grote invloed. Zij moeten een omgeving creëren waarin ieder de ruimte heeft en de veiligheid voelt om te kunnen groeien in zijn eigen succesmomenten. Als persoon doe je er namelijk toe!

Onze boerderij ligt midden in het buitengebied waar wij volop mogelijkheden en kansen hebben om optimaal van de buitenruimte te kunnen profiteren.

Als rode draad door de visie loopt onze overtuiging dat het buitenzijn, de natuur met zijn wisselende seizoenen en in het bijzonder het ritme van het boerderijleven van meerwaarde zijn voor iedereen, omdat dit de meeste kansen biedt op het ervaren en leren, wat ontwikkelen en groeien is!

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Autisme Spectrum Stoornis
  • Verstandelijke beperking
  • Jeugd- en Opvoedproblematiek

Leeftijd


  • Kinderen (4 - 10 jaar)
  • Jongeren (11 - 17 jaar)
  • Jongvolwassenen (18 - 25 jaar)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Dagbesteding
  • Groepsbegeleiding
  • Respijtzorg

Activiteiten

Tijdens het dagprogramma, dat op maat wordt aangeboden, bieden wij de nodige activiteiten waarbij er gekeken wordt naar de hulpvraag van de desbetreffende persoon. Op onze boerderij is er van alles te beleven en te ervaren, denk hierbij aan de moestuin.

In de moestuin worden er o.a. tomaten geteeld, courgettes en sperzieboontjes geoogst, aardappelen gerooid maar ook wordt er geharkt en onkruid verwijderd.

Oog voor de natuur, het beleven van de natuur, succesmomenten als er een activiteit klaar is. Het uitmesten en het verzorgen van de dieren maar ook het opruimen van het erf kunnen horen bij onze activiteiten.

Samen, of alleen met een pedagogisch medewerker soep maken van de geoogste groenten, jam maken van het geplukte fruit maar ook grenzen verleggen door op ontdekking te gaan in de grote tuinen behoren tot onze activiteiten.