De Zwaluw

Zorgboerderij De Zwaluw

Sinds 2011 hebben wij een Brabantse zorgboerderij met een biologisch akkerbouwbedrijf. Wij zijn hier naartoe verhuisd en begonnen met een biologisch bedrijf met een neventak. Corina heeft altijd in de zorg gewerkt en heeft van jongs af aan een agrarisch hart. “Onze hulpboeren hebben problematiek die ik goed kan peilen, omdat ik daar de nodige ervaring in heb.” In de zorg draait het om de pure afgestemde aandacht en aangesproken kunnen worden op de mogelijkheden en het kunnen van de hulpboeren. Bij ons kunnen de hulpboeren zijn ‘wie ze zijn’.

Op de Zwaluw bieden we kleinschalige zorg aan voor volwassen cliënten met een verstandelijke beperking, vaak gecombineerd met een stoornis in het autistisch spectrum. De activiteiten die we aanbieden passen bij het niveau en de interesse en leefwereld van de cliënt.

Cliënten, ook wel hulpboeren genoemd, kunnen bij ons terecht voor dagbesteding met een WMO-indicatie (gemeente) of WLZ-indicatie (CIZ) in PGB of ZIN.

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Autisme Spectrum Stoornis
  • Verstandelijke beperking

Leeftijd


  • Jongvolwassenen (18 - 25 jaar)
  • Volwassenen (26 - 65 jaar)
  • Ouderen (> 65 jaar)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Dagbesteding

Activiteiten

Ons activiteitenaanbod is afgestemd op de interesse en leefwereld van de cliënten. We verzorgen de dieren op de boerderij. We verwerken onze geteelde biologische groenten in bestellingen voor lokale afzet en onze winkel. We werken ook in de moestuin of op het land. Koken en bakken en creatieve activiteiten vinden ook plaats. Ook hebben we op de maandag houtbewerking. Af en toe een activiteit buiten de boerderij vinden wij ook belangrijk, zoals een dagje uit.