Dobbelshoeve

Heeswijk-Dinther

Zorgboerderij Dobbelshoeve

Zorgboerderij Dobbelshoeve biedt voor een klein gezelschap van mensen met een beperking passend werk onder professionele begeleiding. Op de zorgboerderij is er veel ruimte voor individuele behoefte, ontwikkeling en socialisatie van mensen met een beperking of mensen die in een isolement dreigen te raken. Belangrijk daarvoor is dat de sfeer op de boerderij positief en gemoedelijk is. De deelnemers die er werken zijn op een zinvolle manier bezig met het – in eigen tempo – verrichten van diverse werkzaamheden. Dit kan individueel zijn of samen met één of meer andere hulpboeren (deelnemers).

Tijdens het werken bieden wij hen de begeleiding die zij behoeven door de nodige rust en structuur aan te brengen. Wij vinden het belangrijk dat de te verrichten werkzaamheden door de deelnemers als motiverend worden ervaren en voor de nodige ontspanning zorgen. Daarvoor is ook een belangrijke rol weggelegd voor de dieren op de boerderij. Dieren stellen geen eisen of vragen, maar accepteren je zoals je bent en zijn dankbaar voor de verzorging die je ze geeft.

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Autisme Spectrum Stoornis
  • Niet Aangeboren Hersenletsel
  • Psychiatrische problematiek
  • Verstandelijke beperking

Leeftijd


  • Jongvolwassenen (18 - 25 jaar)
  • Volwassenen (26 - 65 jaar)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Dagbesteding
  • Groepsbegeleiding

Activiteiten

De zorgboerderij biedt een groot aanbod aan agrarische activiteiten: rundveehouderij, kleinschalige dierverzorging, plantenstekjes sorteren, grootgroen onderhoud, groenteteelt, creatieve activiteiten.

We hebben een goede combinatie van bedrijfsmatige en kleinschalige werkzaamheden. Afgestemd op de behoeftes van de deelnemer, maken we een dagindeling waarin ontspanning en inspanning goed in balans zijn.

De dagbesteding wordt afgestemd op de hulpvraag, interesses, beperkingen en mogelijkheden van de deelnemers. Zo is het mogelijk om lekker buiten te werken om lichamelijk werk te verzetten, parkdieren te verzorgen, groenten te telen en zijn er de nodige activiteiten aan tuin- en landschapsbeheer. Maar is er ook een groot scala aan binnenactiviteiten, zoals groenten plukken in de kas, sorteren, snijden en bereiden. Verder is er een werkruimte waar de cliënten boomstekjes sorteren, vogelhokjes kunnen maken, knaagdiertjes verzorgen of gezelschapsactiviteiten ondernemen.