Zorgboerderij Rust na onrust

Rust na Onrust biedt passende dagbesteding aan een gemengde doelgroep. Het leuke is dat zij elkaar op een prettige manier stimuleren en leren samenwerken. Eigenlijk zijn we er dus voor iedereen met een indicatie. Wel kijken we aan de hand van een kennismakingsgesprek en proefdagen of Rust na Onrust de meest geschikte plaats is. Zo niet, dan helpen we bij doorverwijzing of het zoeken naar een betere plek. Vanaf 2019 nemen we in verband met gewijzigde wetgeving geen nieuwe gasten meer aan onder de 18 jaar.

We werken samen met SZZ onder het Keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’ van de FLZ. Als u eens een keer wilt komen kijken bent u meer dan welkom, graag dan wel even bellen voor een afspraak. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Wij zorgen dan op onze beurt dat er koffie en thee met wat lekkers klaar staat. Mensen kunnen bij ons terecht met een indicatie WMO, WLZ, PGB of vanuit de gemeente Reimerswaal en de gemeente Kapelle ook zonder indicatie. Tenslotte is het ook mogelijk om tegen een consumententarief dagbesteding in te kopen.

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Autisme Spectrum Stoornis
  • Dementie / PG / Somatiek
  • Verstandelijke beperking
  • Parkinson / parkinsonisme

Leeftijd


  • Jongvolwassenen (18 - 25 jaar)
  • Volwassenen (26 - 65 jaar)
  • Ouderen (> 65 jaar)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Dagbesteding
  • Groepsbegeleiding

Activiteiten

De gasten bepalen (afhankelijk van de doelen) zelf hoe ze hun dag doorbrengen. Zo kan er worden geholpen bij de verzorging van de dieren en het onderhoud van de tuinen. In de ruime schuur kan worden geknutseld en geklust en aan houtbewerking worden gedaan.

Daarnaast bieden we activiteiten met betrekking tot bakken en koken, creatief, muziek, sport en spel of kan er tijd buiten doorgebracht worden middels wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten.

Bij slecht weer zorgen de ruime binnenruimtes voor een gezellig samenzijn en het doen van diverse binnen activiteiten.

We passen de activiteiten aan en houden zoveel mogelijk rekening met de wensen en behoeften van ieder individu (zorg op maat). Regelmatig vinden er evaluatiegesprekken plaats met de deelnemers en/of mantelzorgers.