Zorgboerderij Van ’t Zandeind

Autisme Expertise Zorgboerderij “Van ’t Zandeind” is een kleinschalige zorgboerderij. Sinds 2005 bieden wij individuele begeleiding aan kinderen met een stoornis binnen het autisme spectrum met een complexe zorgvraag.

Door de intensieve één-op-één begeleiding kan er aangesloten worden bij de hulpvraag van het kind en kan er direct ingespeeld worden op de situatie. Daarnaast wordt het systeem rondom een kind actief betrokken om een optimale ontwikkeling tot stand te brengen.

Ons team bestaat naast de zorgboerin, uit 5 HBO-geschoolde en SKJ geregistreerde begeleiders, gespecialiseerd in autisme.

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Autisme Spectrum Stoornis
  • Verstandelijke beperking
  • Jeugd- en Opvoedproblematiek

Leeftijd


  • Kinderen (4 - 10 jaar)
  • Jongeren (11 - 17 jaar)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Begeleiding Individueel

Activiteiten

Wij ondernemen zinvolle en aansprekende activiteiten, uitgaande van de interesses, vaardigheden, mogelijkheden en hulpvragen. Kinderen kunnen betrokken worden bij activiteiten op en rondom de boerderij zoals het verzorgen van de dieren, helpen op de camping en met excursies of tuinieren.

Daarnaast kunnen de deelnemers genieten van de rust, ruimte en de dieren op de boerderij, die een rustgevend en ontspannend effect hebben.

Er zijn diverse spel- en speelactiviteiten voor zowel binnen als buiten, zoals: skelteren, fietsen, voetballen, trampoline springen, knutselen, koken, bakken, knutselen, snoezelen. Spelenderwijs wordt er aan doelen gewerkt, zoals versterken van de executieve functies, sociale vaardigheden en zelfstandigheid vergroten.