Zorgatelier Buiten Beek

Zorgatelier Buiten Beek

Zorgatelier Buiten Beek is een dagbesteding voor mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). De kernwoorden van zorgatelier Buiten Beek zijn: kunst, zorg en natuur.

Zorgatelier Buiten Beek ligt in natuurgebied ‘De Utrecht’ in Esbeek. Een ca. 2700 hectare groot landgoed tussen de dorpen Esbeek en Lage Mierde, zo’n 20 kilometer ten zuiden van Tilburg. Het landgoed bestaat voornamelijk uit bossen, heidevelden en karakteristieke vennen. Op het landgoed bevinden zich diverse boerderijen en monumentale woonhuizen en een golfterrein.

Zorgatelier Buiten Beek is een professionele organisatie, waar naast de medewerkers ook vrijwilligers een belangrijke plaats innemen. Iedereen die bij zorgatelier Buiten Beek werkzaam zijn, verricht belangrijk en dankbaar werk.

Wij vinden het belangrijk om uit te gaan van de individuele wensen en behoeften van de
deelnemers. Creativiteit is onze methode om de mensen met NAH weer in hun waarde te zetten. Scholing van de vrijwilligers gebeurt door Zorgatelier Buiten Beek zelf in samenwerking met en met ondersteuning van Marge Jacobs, GZ-psycholoog.

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Niet Aangeboren Hersenletsel
  • Parkinson / parkinsonisme

Leeftijd


  • Volwassenen (26 - 65 jaar)
  • Ouderen (> 65 jaar)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Dagbesteding
  • Groepsbegeleiding

Activiteiten

Zorgatelier Buiten Beek biedt o.a. creatieve dagactiviteiten, zowel individueel als in kleine groepen. Er worden, op aanvraag, lessen en workshops gegeven. Het werken op zorgatelier Buiten Beek biedt voor iedereen mogelijkheden. Alle medewerkers zijn creatief en/of kunstzinnig geschoold.

Bij creatieve activiteiten valt te denken aan beeldhouwen, boetseren, keramiek, decoupage, fotografie, glasfusing, glasverven, mozaïek, porselein schilderen, sieraden maken, tekenen en schilderen, textiele werkvormen, tiffany.

Daarnaast is het mogelijk voor de deelnemers om te gaan wandelen of te fietsen in de mooie omgeving van het Landgoed de Utrecht.