Zorgboerderij Hapert

Zorgboerderij Hapert biedt dagbesteding voor mensen met dementie of somatische klachten. Mensen uit Kempengemeenten kunnen er terecht. Zorgboerderij Hapert bestaat uit 2 boerderijen: De Ganzestart en De Ganzehoeve.

In een groene omgeving met ervaren professionele zorg kunnen ouderen ondanks hun beperkingen samen genieten van de mooie dingen van het leven.

Een goede dagbesteding vormt een belangrijke bijdrage aan het langer thuis kunnen wonen. Een opname in een verzorgingshuis is dan vaak niet nodig of kan worden uitgesteld.

“Als het heden vervaagt en het verleden herleeft geeft het bezoeken van een zorgboerderij een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het leven”

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Dementie / PG / Somatiek

Leeftijd


  • Ouderen (> 65 jaar)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Dagbesteding

Activiteiten

Dagelijks hebben wij de mogelijkheid om dagbesteding te bieden aan 32 ouderen, verdeeld over twee boerderijen.

Achter de boerderijen bevinden zich een koeienstal, een belevingstuin, een moestuin en een ruim natuurpark inclusief rolstoeltoegankelijke paden. Ook is er een biljartkamer en kan er gebruik worden gemaakt van de jeu-de-boulesbaan.

Op het erf zijn verschillende kleine boerderijdieren te vinden. Al met al een gezellige dierenboel op de boerderij.

De boerderijomgeving biedt een rijk scala aan activiteiten waarmee een dag zinvol kan worden besteed. De mensen genieten van de dieren in de weide, van verse groenten uit de moestuin en van de geuren en geluiden. Er is altijd wat te beleven!